Jdi na obsah Jdi na menu

MF Dnes Vysočina: Nejvíc chutnala bábovka z mrkve a s mandlemi

3. 3. 2015

Upeč, soutěž, ochutnej. Jednoduché motto zvolily organizátorky soutěže v pečení bábovek v Přibyslavi. Úspěch nultého ročníku byl velký, nejen místní ženy vzaly soutěž hodně prestižně. "Z pětapadesáti soutěžních vzorků bylo pět bábovek slaných, v dětské kategorii jich bylo jedenáct, zapojili se i dva muži," bilancovala jedna z organizátorek Václava Kytličková. Porotci nejvýš ohodnotili čokoládovou bábovku s červenou řepou, kterou upekla Stanislava Štěpánová z Přibyslavi. "Do řepy jsem se zamilovala před rokem, kdy jsem ochutnala jeden moučník," řekla vítězka. Příchozím nejvíc chutnala mrkvová bábovka s mandlemi a bílkovým krémem, kterou vytvořila Ludmila Černá z Velké Losenice. Chuťové pohárky všech hodnotitelů si přišly na své. Kuchařky zkoušely zaujmout i bábovkami z nezvyklých ingrediencí, například škvarkovou, pohankovou nebo se svařeným vínem.

Autor: Jiří Bárta