Jdi na obsah Jdi na menu

Průběh soutěže a výsledky

2. 3. 2015

Soutěžního klání se zúčastnilo celkem 55 bábovek, z toho bylo 5 slaných, 11 od dětí a zbytek sladkých. Porota vybírala vítěze podle vzhledu, chuti a vůně. Složení poroty: Bohumil Kytlička, Alena Jouklová, Jitka Němcová, Martin Kamarád a Edita Ouvínová. Rozhodování mezi 55 vzorky rozhodně nebylo jednoduché.

V kategorii SLADKÉ BÁBOVKY zvítězila Stanislava Štěpánová s čokoládovou bábovkou s řepou, druhé místo obsadila Ilona Kulhánková s bábovkou margot a na třetí místo Ludmila Černá s mrkvovou bábovkou s mandlemi.

V kategorii SLANÉ BÁBOVKY bylo pořadí následující: 1. místo Drahoslava Hepnerová - vaječná bábovka, 2. místo Ilona Kulhánková - masová bábovka a 3. místo Marie Teclová - velikonoční bábovka.

DĚTSKÉ KATEGORII vévodila Lucie Holá s bezlepkovou pohankovou bábovkou s překvapením, 2. místo obsadila Kateřina Sedmíková, která upekla čokoládovou bábovku a na 3. místě se umístil Matouš Vrba s pohankovou bábovkou s třešněmi a ořechy.

Také diváci hlasovali pro svého favorita. Cenu veřejnosti si odnesla Ludmila Černá.

Celkem bylo oceněno 35 bábovek, udělila se např. zvláštní cena za vzhled - Drahoslava Hepnerová.

Ocenění si odnesli i jediní dva mužští soutěžící - Ivan Jemelka a Jaroslav Zachariáš.

Cenu za největší skupinu soutěžících si odnesl havlíčkobrodský Senior Point.
Bábovky byly přineseny a přivezeny nejen z Přibyslavi, ale i z Utína, Uher, Nových Dvorů, Velké Losenice, Havlíčkova Brodu, Svatého Kříže nebo i z Horních Nětčic (200 km) a dalších.
Velké poděkování všem, kteří nám jakkoliv pomáhali, těšíme se na nové pečení v dalším roce.