Jdi na obsah Jdi na menu

Čokoládová bábovka z červené řepy

3. 3. 2015

Čokoládová bábovka z červené řepy

  • 250 g změklého másla + na vymazání formy
  • 250 g třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 200 g čokolády na vaření
  • 340 g pyré z uvařené červené řepy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička octa
  • 280 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli

Změklé máslo vyšlehat s cukrem do pěny, přidávat jedno vejce po druhém, vanilkový extrakt a ocet.Přidat nastrouhanou řepu a  150 g rozpuštěné ,mírně vychladlé čokolády + 50 g čokolády nasekané na kousky.Promícháme a přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a solí.

V předehřáté troubě na 180 pečeme asi 50 -60 min.Můžeme polít čokoládovou polevou ( nejlepší je poleva z čokolády a smetany)